Sastojci:
– 500 g pilećih šnicli
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 kašike brašna
– 250 ml vruće vode
– 1/2 povrtne kocke za supu
– 200 ml pavlake za kuvanje
– so, biber
– mlevena paprika
– suvi biljni začin
– 50 g rendanog kačkavalja
– svež peršun
Priprema:
Pileće šnicle dobro začiniti paprikom, suvim biljnim začinom i uljem.
Pržiti ih u dobro zagrejanom tiganju par minuta sa obe strane. Izvaditi šnicle iz tiganja i prebaciti u posudu u koju ćete peći jelo.
U isti tiganj dodati po potrebi malo ulja, pa obe vrste luka i kratko propržiti, dodati brašno i dobro izmešati.
Zatim dodati pavlaku i vrelu vodu u koju ste dodali kocku za supu i sitno seckan peršun, sve dobro izmešati, piše N1.
Kuvati par minuta, pa dobijeni sos preliti preko šnicli. Narendati kaškavalj preko i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
34 min