Glas Javnosti

PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK: Sočne pileće šnicle (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Šnicle od pilećeg mesa u sosu, odličan predlog za ručak.

Sastojci:

– 500 g pilećih šnicli


– 2 glavice crnog luka

– 2 čena belog luka

– 2 kašike brašna

– 250 ml vruće vode

– 1/2 povrtne kocke za supu

– 200 ml pavlake za kuvanje

– so, biber

– mlevena paprika

– suvi biljni začin

– 50 g rendanog kačkavalja

– svež peršun


Priprema:

Pileće šnicle dobro začiniti paprikom, suvim biljnim začinom i uljem.

Pržiti ih u dobro zagrejanom tiganju par minuta sa obe strane. Izvaditi šnicle iz tiganja i prebaciti u posudu u koju ćete peći jelo.

U isti tiganj dodati po potrebi malo ulja, pa obe vrste luka i kratko propržiti, dodati brašno i dobro izmešati.

Zatim dodati pavlaku i vrelu vodu u koju ste dodali kocku za supu i sitno seckan peršun, sve dobro izmešati, piše N1.


Kuvati par minuta, pa dobijeni sos preliti preko šnicli. Narendati kaškavalj preko i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR