Glas Javnosti

JEDNOSTAVNO SE TOPI: Piletina u OVOM sosu je prosto NEODOLJIVA, a poslednji sastojak je čista EGZOTIKA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ukoliko razmišljate šta biste danas mogli da pripremite za ručak, ovo jelo bi moglo da bude rešenje. Oduševiće vas lakoća pripreme i ukus savršeno mekog mesa.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Potrebno vam je oko 500 grama belog mesa, 300 grama pečuraka, 100 grama trapista, 150 ml pavlake za kuvanje, 40 grama putera, so, biber i drugi začini po želji, kao i malo maslinovog ulja.

Otopite puter sa malo maslinovog ulja pa stavite pečurke da se prže oko 10 minuta. mešajte ih dok ne omekšaju, izvadite na tanjir, pa dodajte još malo ulja.


Meso iseckajte na kockice, začinite i propržite na ulju. Sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte pečurk, pa narendajte trapist.

Poklopite pa kuvajte još neko vreme na umerenoj temperaturi. Na kraju servirajte pa preko, ukoliko volite, nacedite malo soka od pomorandže. Ukus će biti još lepši i egzotičniji.

Prijatno! 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR