Glas Javnosti

SAVRŠENA VEČERA SA OMILJENIM SASTOJCIMA : Piletina sa kukuruzom i paradajzom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ukoliko volite laganu večeru onda je ovaj obrok pravi pogodak za vas. Malo piletine i povrća do dobrog zdravlja

Kako bi vaša večera bila ukusna ovaj recept će vam pomoći :

Za pripremu piletine sa kukuruzom i paradajizom operite belo meso i isecite ga na sitnije komade (štapiće ili kockice). Isečeno belo meso posolite i pobiberite.

Spustite pripremljeno pileće belo meso da se kratko prži u zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Gotovo meso izvadite iz masnoće i ostavite na toplom mestu.


Zatim stavite u ulje u kom se pržila piletina oljušteni i sitno isečeni paradajiz. Da lakše oljuštite paradajiz poparite ga kratko u vreloj vodi. Krčkajte paradajiz dok ne pusti sok, pa dodajte kukuruz šećerac, začinite sos vegetom i nastavite krčkati dok kukuruz ne bude kuvan - preporuka erecepti.com

U gotov sos od paradajiza i kukuruza vratite prženo pileće belo meso, dobro promešajte da se sastojci povežu i kratko krčkajte da se izjednači temperatura sastojaka i da meso upije sokove i aromu sosa. Poslužite toplo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR