Glas Javnosti

PRAVA JESENJA GRICKALICA: Mafini sa fetom i bundevom (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mafini koji brzo nestaju sa tanjira.

Sastojci:

Za pire od bundeve:

 

– 200 g bundeve

– 50 g maslaca

– 50 ml mleka

– so, biber prstohvat kurkume

Za mafine:

– pire od bundeve

– 200 g brašna

– 2 jaja

– 1 prašak za pecivo

– 100 ml gustog jogurta

– 150 g fete

– šaka semenki od bundeve


– so, biber

Priprema:

Pripremite pire od bundeve. Bundevu naseckajte na kockice i prelijte vodom. Kuvajte je 20 minuta na umerenoj temperaturi.

Procedite bundevu, dodajte mleko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.

U jednoj posudu pomešajte jaja, pire od bundeve, jogurt i fetu, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suve sastojke sjedinite u glatku smesu, piše N1.


Smesu stavite u kalup za mafine, a na vrh svakog mafina stavite nekoliko semenki bundeve. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR