Za ovu sjajnu čorbu vam je potrebno: 1 glavica karfiola, 1 glavica iseckanog crnog luka, parče narendanog korena celera, 4-5 čena iseckanog belog luka, 3 manja krompira, oko 2 L bistre supe (ili supe od pileće kocke), so i biber po ukusu, 5 kašika maslinovog ulja, 2 kašike putera, 1 dl mleka, ražani hleb.
Očistiti karfiol, operiti ga, rastavite na cvetiće, a krompir oljuštite i iseckajte na kocke. U šerpi sa zagrejanim maslinovim uljem i puterom propržite crni luk, narendanu šargarepu i celer.
Nakon nekoliko minuta, kada luk postane stklast i rumen dodajte iseckan beli luk, pa karfiol i krompir. Naspite bistru supu da povrće ogrezne. Kada supa proključa, kuvati je poklopljenu na srednjoj vatri 20-tak minuta. Na kraju dodati mleko, pa posoliti i pobiberiti.
Nakon ovoga, čorbu izmiksajte tako da dobijeni krem bude nešto gušći od jogurta. Željena gustina se dobija dodavanjem tekućine ili pšeničnog griza.
Nakon što je gotova ćorbu sipajte u tanjire i poslužite. Možete dodati prepečen, posoljen i puterom namazan raženi hleb, piše nova.rs.