Glas Javnosti

ČOKOLADNI ČIZKEJK SA JAGODAMA: Spremićete ga brzo i lako čak i ako niste iskusna domaćica

Hrana
Autor: Glas javnosti

Čim stignu jagode, gastro-blogerke, i autorke IG profila @recepti_za_srecu, Danijela i Dragana dobiju inspiraciju da krenu u avanturu osmišljavanja zanosnih poslastica!

Sastojci    Količina

jagode      400 g

ZA PRVI SLOJ    
mleveni keks    150 g
mleveni orah ili lešnik    75 g
istopljeni maslac    70 g
mleko    nekoliko kašika


ZA FIL    
krem sir    250 g
kisela pavlaka    2 kašike
kokosov šećer ili zaslađivač po izboru    60 g
aroma vanile    ½ kašičice
slatka pavlaka    150 ml
želatin    malo manje od 1 kesice
kakao    2-3 kašike
ZA PRELIV    
slatka pavlaka    100 ml
tamna čokolada    100 ml


Priprema
Sjedinite sve sastojke za koru, utapkajte u kalup prečnika 18 cm i ostavite u frižideru da se stegne. Za fil mešanjem sjedinite sir, pavlaku, šećer, aromu vanile i kakao. Želatin razmutite sa 5–6 kašika vode, ostavite da nabubri, a zatim ga istopite na nižoj temperaturi pazeći da ne proključa. U vruć želatin dodajte kašiku-dve fila, dobro izmešajte da nema grudvica i mikserom umešajte u fil. Stavite polovinu fila preko kore, preko poređajte jagode, pa nanesite drugi deo fila, izravnajte i ostavite par sati u frižideru.
Čokoladu i pavlaku istopite na nižoj temperaturi, malo ohladite i prelijte kolač.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR