Čim stignu jagode, gastro-blogerke, i autorke IG profila @recepti_za_srecu, Danijela i Dragana dobiju inspiraciju da krenu u avanturu osmišljavanja zanosnih poslastica!
Sastojci Količina
jagode 400 g
ZA PRVI SLOJ mleveni keks 150 g mleveni orah ili lešnik 75 g istopljeni maslac 70 g mleko nekoliko kašika
ZA FIL krem sir 250 g kisela pavlaka 2 kašike kokosov šećer ili zaslađivač po izboru 60 g aroma vanile ½ kašičice slatka pavlaka 150 ml želatin malo manje od 1 kesice kakao 2-3 kašike ZA PRELIV slatka pavlaka 100 ml tamna čokolada 100 ml
Priprema Sjedinite sve sastojke za koru, utapkajte u kalup prečnika 18 cm i ostavite u frižideru da se stegne. Za fil mešanjem sjedinite sir, pavlaku, šećer, aromu vanile i kakao. Želatin razmutite sa 5–6 kašika vode, ostavite da nabubri, a zatim ga istopite na nižoj temperaturi pazeći da ne proključa. U vruć želatin dodajte kašiku-dve fila, dobro izmešajte da nema grudvica i mikserom umešajte u fil. Stavite polovinu fila preko kore, preko poređajte jagode, pa nanesite drugi deo fila, izravnajte i ostavite par sati u frižideru. Čokoladu i pavlaku istopite na nižoj temperaturi, malo ohladite i prelijte kolač.