Sastojci:
– 1 kesica kvasca
– 120 g suve slanine
– 150 g crnog luka
– 500 g brašna
– 100 ml mleka
– 200 ml mlake vode
– so, biber
Priprema:
Slaninu i luk isecite na kockice i zajedno ih kratko propržite u tiganju. Sadržaj potom stavite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
Brašno stavite u širu posudu i izmešajte ga sa kvascem. U sredini napravite udubljenje, dodajte ohlađeni luk i slaninu i pobiberite, piše N1.
Mlako mleko posolite, razredite s vodom i postupnim dodavanjem umesite glatko, ne previše tvrdo testo.
Oblikujte ga u kuglu i pokrijte ga, pa ostavite da tako narasta. Nakon toga testo premesite, oblikujte po želji i stavite u namašćeni pleh ili kalup.
Oblikovano testo ostavite da narasta još 15 minuta.
Zarežite površinu testa nožem na nekoliko mesta i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.
Prijatno!