Glas Javnosti

NEODOLJIVO MEKE I UKUSNE: Laka priprema kiflica sa sirom koje se TOPE U USTIMA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Slane kiflice idealne su za doručak, večeru ili užinu, a ove ćete napraviti vrlo lako i brzo!

Ne morate biti profesionalac da biste umesili ove fenomelane, meke kiflice u kojima će svi uživati. Agroinfo.rs piše šta nam je sve za njih potrebno i kako se pripremaju.

Za ove kiflice vam je potrebno:

* 2 jajeta

* 300 ml mleka

* 500-600 grama brašna

* 20 gr svežeg kvasca

* jedna kašičica šećera i malo soli

* 30 ml ulja (najbolje maslinovog)

* 160 grama sira

* 60 grama maslaca ili margarina

Priprema

Mleko najpre malo zagrejte tako da bude mlako. Odvojte malo mleka u jednu činiju, pa u njega izmrvite kvasac i dodajte kašičicu šećera. Ostavite da nadođe.

Zatim u činiju sipajte ostatak mlakog mleka, dodajte kvasac, jedno jaje, brašno i ulje i malo soli, pa zamesite da testo bude meko i glatko. 

Testo potom podelite na četiri jednaka dela, razvucite prvi deo (ne pretanko) i premažite margarinom ili maslacem. Preko stavite drugi razvučeni deo koji treba takođe premazati maslacem. Isto učinite i sa trećim, a četvrti deo na kraju nemojte premazivati.

Pokrijte testo desetak minuta, a onda razvucite što tanje. Isecite testo na trouglove koje ćete potom takođe namazati maslacem ako želite. Trouglove napunite sirom koji ste prethodno pomešali sa belancetom, pa testo savijte u kiflice.

Ovako napravljene kiflice treba da ostoje još nekih 15 minuta. Na kraju ih premažite žumancetom i pospite susamom, lanom ili čime već volite.

Pecite ih na 180 stepeni oko 35 minuta. Spremne su kada porumene.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR