Priprema:
Pirinač stavite u posudu, prelijte vodom i ostavite 20 minuta da odstoji. Tikvice isecite po želji, pa posolite i prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme u tiganju propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte seckanu papriku. Pirinač isperite, pa stavite u šerpu, posolite, pobiberite i dodajte 3 lovorova lista. Sipajte 3 šolje vode i kuvajte dok voda ne ispari. Tikvice procedite i dodajte u povrće, pa promešajte i dodajte seckani paradajz. Nakon 3-4 minuta dodajte seckani beli luk, cepkani spanać koji ste oprali i promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Iz gotovog pirinča izvadite lovorov lista, pa ga rasporedite po nauljenom plehu. Treba da pokrije dno što više. Preko sipajte povrće i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Glas javnosti/M01S