Sastojci:
– 300 g pilećeg filea
– 1 šargarepa
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 sveža crvena paprika
– 100 ml pasiranog paradajza
– so, biber
– peršun
– 1/2 kašike mlevene ljute paprike, po želji
Priprema:
Na malo ulja izdinstati sitno isečen crni luk.
Kada omekša dodati rendanu šargarepu i sitno isečeni beli luk, papriku i piletinu isečenu na kockice.
Dinstati oko 10 minuta uz povremeno mešanje.
Dodatii pola kašike mlevene, blago ljute paprike, po želji. Sve promešati i dodati malo vode, piše N1.
Začiniti i kuvati oko 30 minuta uz dodavanje vode, po potrebi.
Dodati i pasirani paradajz i kuvati još 15 minuta.
Ovo jelo možete poslužiti uz krompir pire i sezonsku salatu.
Prijatno!