Glas Javnosti

Pečenje i gulaš za pacijente na sajmu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Hali 1 Beogradskoj sajma, gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak pacijenata sa lakšim simptomima zaraze virusom korona, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da na sajmu ima tople vode za tuširanje.

Ministarstvo ističe i da je to u nedelju, posle detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio i zaštitnik građana Zoran Pašalić. Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa, a obezbeđeni su i tuševi i topla voda, navodi se u saopštenju. Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad. Ministarstvo je na svom sajtu objavilo i jelovnik za ovu nedelju.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na sajmu. 


Iz privremene bolnice na beogradskom Sajmu, rezervisane za pacijente sa blagim simpotomima koronavirusa, na kućno lečenje otpušteno je 18 pacijenata, a trenutno je smešteno njih 49. Na Sajmu se nalazi 39 muškaraca i 10 žena. Najmlađi pacijent na sajmu ima 10 godina, potvrdio je državni sekretar u ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić.

Kako je rekao, dete nije htelo da se odvaja od majke, iako su oni prvobitno hteli da ga smeste u KBC Dragiša Mišović.

 

Izvor: Nedeljnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR