Glas Javnosti

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Rižoto sa piletinom i parmezanom (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Rižoto sa pilećim mesom koji se jednostavno priprema.

Sastojci:

– 400 g pilećeg belog mesa



– 2 pavlake za kuvanje od 2 dl

– 200 g pirinča

– parmezan

– suvi biljni začin, so

Priprema:

U rerni zagrejanoj na 220 stepeni pecite začinjeno belo pileće meso na nauljenom plehu oko pola sata.

Ovo je „lajt“ verzija recepta što bi značilo da ćemo sa pečenjem u rerni imati manje masnoće.

Za to vreme skuvajte pirinač, pa ga procedite, piše N1.


Pečenu piletinu lagano naseckajte na kocke i sjedinite sa pirinčem.

Dodajte pavlaku za kuvanje, parmezan i malo kuvajte na umerenoj temperaturi uz lagano mešanje.

Kad se to sve lepo sjedini skinite sa šporeta i servirajte toplo.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR