Glas Javnosti

POSNI RUČAK KOJI MOŽETE PONETI I NA POSAO: Rižoto s povrćem

Hrana
Autor: Glas javnosti

U toku je Božićni post. Crkva nalaže da post praktikujete na ulju, s tim što se sreda i petak poste na vodi. Subotom i nedeljom je dozvoljeno da se jede riba.

Donosimo vam predlog posnog ručka, koji će zadovoljiti vaša čula. 

Rižoto sa povrćem

Sastojci:

200 g kukuruza šećerca, 200 g pirinča, 200 g graška, 1 glavica luka, 2 šargarepe, susam po želji, ulje, so, biber, peršun.

Ukoliko niste raspoloženi da kupujete povrće odvojeno, u svim radnjama postoje mešavine od povrća, koje možete izabrati shodno onom koje najviše želite.

Priprema:

U dublju šerpu izdinstajte luk i šargarepu koje ste narendali a zatim dodajte ostalo povrće. Posolite i stavite malo bibera a onda nalijte vode (oko 1,5l) i pustite da se povrće skuva. Pirinač dobro operite i dodajte ga skoro kuvanom povrću. Pustite da sve vri 5 minuta, a onda poklopite šerpu i sklonite je sa ringle. Dodajte prepečeni susam.

Dodajte svež ili suv peršun. Nakon 15 min, otvorite šerpu i promešajte rižoto. Nakon desetak minuta jelo možete da poslužite, a kao prilog koristite sezonsku salatu.

Ovaj rižoto možete da ponesete i na posao i sa tim izbegnete hranu iz pekare.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR