Glas Javnosti

UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU: Posni rižoto sa pečurkama koji ćete obožavati!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Tipično prepun putera i sira, rižoto je dobro poznat po različitim varijacijama.

Pred vama je mnogo lakša i potpuno posna odnosno veganska opcija!
Rižoto može biti i posno jelo i to vrlo ukusno! Možete ga spremati i sa drugim provrćem po želji, ali mi smo za ovaj recept izabrali pečurke. 



Sastojci: 
20 g suvih vrganja ili suvi mix šumskih pečurki

1,2 l posnog bujona 

4 kašike biljnog putera

2 kašike maslinovog ulja

1 papričica ljuta, sitno seckana

2 čena belog luka, zgnječena

250 g pečuraka (šampinjoni)

250 g pirinča za rižoto

125 ml belog vina

½ male veze peršuna ili vlašca, sitno iseckanog 

Način pripreme: 
KORAK 1:

Suve pečurke i bujon stavite u šerpu na jaku vatru da provri, a zatim smanjite vatru i držite na toplom.

KORAK 2

Zagrejte 2 kašike biljnog putera i ulja u širokom plitkom tiganju na srednjoj vatri i pržite luk 6-8 minuta ili dok ne omekša. Mešajte beli luk minut, a zatim dodajte šampinjone. Rehidrirane pečurke iz bujona procedite i dodajte i njih. Pržite 8-10 minuta ili dok ne omekšaju i ne porumene. Umešajte pirinač i premažite posnim puterom i uljem. Dodajte vino i dinstajte 2 minuta da se krčka i malo da uvri. 

KORAK 3
Dodajte jednu kutlaču bujona, redovno mešajući dok ne uvri, pre nego što dodate sledeću kutlaču. Nastavite sa dodavanjem i mešanjem 20-25 minuta dok se većina bujona ne ukrčka.

KORAK 4

Sklonite sa vatre, umešajte preostale 2 kašike posnog putera i začinsko bilje u rižoto, pa ostavite poklopljeno pet minuta pre serviranja, prenose Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR