Tipično prepun putera i sira, rižoto je dobro poznat po različitim varijacijama.
Pred vama je mnogo lakša i potpuno posna odnosno veganska opcija! Rižoto može biti i posno jelo i to vrlo ukusno! Možete ga spremati i sa drugim provrćem po želji, ali mi smo za ovaj recept izabrali pečurke.
KORAK 2 Zagrejte 2 kašike biljnog putera i ulja u širokom plitkom tiganju na srednjoj vatri i pržite luk 6-8 minuta ili dok ne omekša. Mešajte beli luk minut, a zatim dodajte šampinjone. Rehidrirane pečurke iz bujona procedite i dodajte i njih. Pržite 8-10 minuta ili dok ne omekšaju i ne porumene. Umešajte pirinač i premažite posnim puterom i uljem. Dodajte vino i dinstajte 2 minuta da se krčka i malo da uvri.
KORAK 3 Dodajte jednu kutlaču bujona, redovno mešajući dok ne uvri, pre nego što dodate sledeću kutlaču. Nastavite sa dodavanjem i mešanjem 20-25 minuta dok se većina bujona ne ukrčka. KORAK 4 Sklonite sa vatre, umešajte preostale 2 kašike posnog putera i začinsko bilje u rižoto, pa ostavite poklopljeno pet minuta pre serviranja, prenose Novosti.