Glas Javnosti

IDEALNO VREME ZA ČORBU: Kisela čorba sa mesom (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Idealna čorba za tmurne jesenje dane.

Sastojci:

– 200 g pilećeg mesa sa kostima


– 300 g junećih rebara

– 200 g svinjskog mesa

– 2 glavice crnog luka

– 2 šargarepe

– 1 manji koren celera

– 1 paškanat

– peršun

– malo ulja

– suvi biljni začin

– 1 žumance

– malo soli

– 2 dl kisele pavlake

– limunov sok

Priprema:

Luk iseckati na kockice, a šargarepu, celer i paškanat iseći na kolutove, piše N1.


Meso takođe iseckati kockice.

Izdinstati povrće, zatim dodati meso. Naliti vodom, dodati začine i ostaviti da se krčka lagano na umerenoj temperaturi.

Kuvano meso možete odvojiti od kostiju, po želji.

Na kraju dodati iseckan peršun, još začiniti po ukusu.

Izmutiti žumance i kiselu pavlaku i postepeno dodavati čorbi, a zatim dodati i sok od limuna, pa dobro promešati.

Poslužiti uz prepečen hleb.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR