Glas Javnosti

RUČAK ZA CELU PORODICU : Pileća bela čorba i za najmlađe

Hrana
Autor: Glas javnosti

Piletinu deca uglavnom vole, ali kada se ukobinuje sa povrćem i dobro skuva može ispasti savršen ručak

Pileća čorba je jednostavan i lagan ručak, koji i najmlađi vole.

Sastojci:

– 600 g pilećeg belog mesa

– 3 krompira

– 2 šargarepe

– 1/2 korena peršuna

– 1/3 korena paškanata

– 100 g celera

– 1 list lovora

– 2 kašičice soli

– 1 kašičica bibera

– 2 kašičice suvog biljnog začina

– 2 žumanaca

– 2 dl kisele pavlake

– sok od limuna

– 1,5 l vode


Priprema:

Pileće belo meso oprati pod mlazom hladne vode, staviti u šerpu sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada voda provri, dodati očišćeno povrće i posoliti. Dodati i polovinu količine suvog biljnog začina, biber i list lovora.

Kada meso bude kuvano, isključiti šporet i procediti tečnost.

Meso i povrće ostaviti da se malo ohladi. Meso iseckati na kocke, kao i šargarepu, krompir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

Proceđenu tečnost vratiti u šerpu i dodati iseckano meso i povćre. Zatim dodati ostatak suvog biljnog začina i staviti da ključa još par minuta.

U posebnoj činiji viljuškom umutiti samo žumanca sa kiselom pavlakom.

Skloniti šerpu sa šporeta i dok je čorba još vrela sipati tanak mlaz mase od žumanaca i pavlake, uz neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini.

Tek kada se sipa sva masa, promešati celu čorbu.

Čorbu na kraju zakiseliti sokom od limuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR