Glas Javnosti

RUČAK ZA CELU PORODICU : Pileća bela čorba i za najmlađe

Hrana
Autor: Glas javnosti

Piletinu deca uglavnom vole, ali kada se ukobinuje sa povrćem i dobro skuva može ispasti savršen ručak

Pileća čorba je jednostavan i lagan ručak, koji i najmlađi vole.

Sastojci:

– 600 g pilećeg belog mesa

– 3 krompira

– 2 šargarepe

– 1/2 korena peršuna

– 1/3 korena paškanata

– 100 g celera

– 1 list lovora

– 2 kašičice soli

– 1 kašičica bibera

– 2 kašičice suvog biljnog začina

– 2 žumanaca

– 2 dl kisele pavlake

– sok od limuna

– 1,5 l vode


Priprema:

Pileće belo meso oprati pod mlazom hladne vode, staviti u šerpu sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada voda provri, dodati očišćeno povrće i posoliti. Dodati i polovinu količine suvog biljnog začina, biber i list lovora.

Kada meso bude kuvano, isključiti šporet i procediti tečnost.

Meso i povrće ostaviti da se malo ohladi. Meso iseckati na kocke, kao i šargarepu, krompir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

Proceđenu tečnost vratiti u šerpu i dodati iseckano meso i povćre. Zatim dodati ostatak suvog biljnog začina i staviti da ključa još par minuta.

U posebnoj činiji viljuškom umutiti samo žumanca sa kiselom pavlakom.

Skloniti šerpu sa šporeta i dok je čorba još vrela sipati tanak mlaz mase od žumanaca i pavlake, uz neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini.

Tek kada se sipa sva masa, promešati celu čorbu.

Čorbu na kraju zakiseliti sokom od limuna.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR