Glas Javnosti

GRAŠKOM NA VAN GOGA: Aktivisti izgleda ne mogu da se okanu slavnog slikara, ovaj put na slici završila čorba od graška

Svet
Autor: Glas javnosti

Italijanski aktivisti za zaštitu životne sredine bacili su danas čorbu od graška na sliku „Sejač” Vinsenta van Goga, na izložbi u Rimu, a onda su se lepkom zalepili za zid.

Akciju su izvele četiri žene iz grupe „Poslednja generacija”, koja se bori protiv globalnog zagrevanja i korišćenja fosilnih goriva, preneo je Rojters.


„Ta pitanja o zagrevanju i fosilnim gorivima bi trebalo da budu na naslovnicama informativnih kanala i predmet političkih tema svakog minuta, ali se pominju samo kada dođe do skandaloznih akcija kako ove danas”, navela je grupa u saopštenju, javlja Tanjug.

Predstavnici iz blizu 200 zemalja okupiće se u Egiptu sledeće nedelje na konferenciji COP27 o klimatskim promenama, kako bi napravili plan za ozbiljnije akcije u borbi protiv globalnog zagrevanja.

Britanska novinska agencija dodaje da je Van Gogova slika „Sejač” pozajmljena iz muzeja u Holandiji i da je oko nje bilo zaštitno staklo, tako da nije pretrpela nikakvu štetu.


Aktivisti za zaštitu životne sredine imali su slične akcije nedavno u Londonu, bacajući supe na slike poznatih umetnika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR