Posna pita sa prazilukom se jednostavno priprema i od sada će uvek biti deo vaše trpeze. Potrebno vam je pola kilograma praziluka, 150 grama prinča ili kus kusa, 100 ml ulja i isto toliko mineralne vode, kore za pitu, so, biber, suvi začin ili drugi začini po ukusu, šargarepa.
U šerpici skuvajte pirinač u vodi i malo ga posolite. Ako koistite kus kus, on se još brže sprema. Očistite praziluk prepolovite pa onda isecite na što tanje šnite. Propržite ga na oko 75 ml ulja. Nakon par minuta dodajte jednu narendanu šargarepu i sveto sjedinite i propržite. Kada sve to omekša, dodajte kuvani pirinač ili kus kus i sve začine. Ostatak ulja od 25 ml koristite za prskanje kora. To ulje pomešajte sa malo mineralne vode, pa filujte tako što ćete jednu koru najpre poprskati mešavinom ulja i vode pa preko toga razbacajte nadev od praziluka. Preko stavite drugu koru i ponovite postupak, a onda i sa trećom isto tako. Kore uvijte u rolat i poređajte u pleh. Preko je premažite sa još malo ulja. Koristite papir za pečenje. Prijatno!