Glas Javnosti

HRSKAVO I UKUSNO! Posne GRISINE sa susamom i ruzmarinom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ove hrskave grisine se lako pripremaju, a ukus je fantastičan.

Grickalice su uvek idealan dodatak lepoj večeri uz dobar film, a evo šta vam je potrebno za posne grisine. 

Sastojci:

Brašno 600 g
Pivo 200 ml
Ulje 250 ml
Prašak za pecivo 1 kesica
So 1 kašičica
Susam 100 g
Ruzmarin, sušeni 1 kašičica

Priprema:  Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, susam i sušeni ruzmarin, pa dodajte ulje i pivo. Sjedinite i formirajte testo, piše Žena Blic. 

Umotajte testo u foliju i ostavite u frižideru dok se dobro ne ohladi. Potom razvucite koru debljine oko 1 cm, pa isecite na trakice, poslažite ih u pleh obložen papirom i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR