Čorba sa pečurkama je izuzetnog ukusa, a njeni zdravi sastojci će nam vratiti potrebnu energiju i ojačati imunitet.
Za pripremu je potrebno 300 g šampinjona i 200 g bukovače, dve glavice crnog luka i dve šargarepe, potom koren celera, ulje, so, biber, pavlaka, jedno jaje, brašno, peršun i suvi začin.
Šampinjone isecite na trećine ili četvrtine a bukovače sitno iseckajte ili izblendajte. Na toplom ulju pečurke pržite 10-15 minuta piše Agroinfo.rs.
Kada počnu da ispuštaju vodu dodajte malo sitno seckanog celera kao i iseckanu šargarepu i luk, pa dinstajte još 20 minuta. Potom dodajte vodu i kuvajte još dvadeset minuta.
Nakon toga pomešajte po kašiku pavlake i brašna i jedno žumance, dodajte malo tople vode, pa mešajte dok ne dobijete ujednačenu glatku masu. Ovakvu zapršku dodajte čorbi, a na kraju dodajte začine - biber, so, suvi začin, peršun ili druge začine po želji i ukusu.
Prijatno!
BONUS VIDEO: EVO KO SU NAJPOZNATIJI KRADLJIVCI UMETNIČKIH DELA
7 sati