Glas Javnosti

MOKRA TORTA OD PALENTE JE UKUS KOJI ĆETE PAMTITI: Sočniju poslasticu niste probali

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zlatna torta će vas oduševiti aromom i ukusom.

Sastojci:

– 1 šolja palente

– ½ šolje brašna

– ½ šolje jogurta

– ½ šolje mlevenih badema

– ¼ šolje smeđeg šećera

– ¼ šje maslinovog ulja

– 1 kašičica praška za pecivo

– ½ kašičice sode bikarbone

– 1 jaje – ½ narandže korica

Preliv:

– ½ šolje soka od pomorandže

– ½ šolje šećera
Način pripreme:

Palentu pomešajte sa bademima, šećerom, brašnom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte koricu narandže pa umešajate jogurt, jaje i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpicu sipajte sok od pomorandže i šećer pa pustite da provri i mešajte dok se šećer ne otopi.

Kuvajte dok se malo ne zgusne, pa prelijte preko blago ohlađenog kolača.

Kolač možete poslužiti sa šlagom ili bez, prema ukusu.


BONUS VIDEO: Ekskluzivno: Glas u Melburnu sa Srbima ispred Novakovog hotela

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR