Glas Javnosti

DRUGAČIJI NAČIN ZA PRIPREMU TIKVICA: Jednostavno a slasno (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jednostavno i slasno.

Ljubitelji tikvica neće moći da odole ovom ukusnom receptu, sa sastojcima koje skoro svaka domaćica ima u svom frižideru.

Sastojci : 

3 srednje tikvice (može i sa patlidžanima)

3-4 jajeta

100 gr brašna

150-200 gr šunke po izboru

200 gr edamera, trapista ili mocarele

180 gr kisele pavlake

so, biber, začini po želji


Tikvice oljuštiti i iseći po dužini što tanje. Staviti u cediljku i posoliti. Ostaviti ih tako 30 minuta. Potom ih ocediti od soka i uvaljati u brašno. Ispržiti ih u zagrejanom ulju, da malo porumene, a onda staviti na papirni ubrus da se ocede od ulja. (Možete ih ispeći i u rerni, što je zdravija varijanta.

Unutrašnjost vatrostalne ili keramičke posude nauljite i stavite red tikvica. Na njih poređajte šunku i izrendan sir, i tako dok ne potrošite sve sastojke, s tim da poslednji sloj bude šunka, navodi N1.

Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelijte tikvice. Odozgo izrendajte sir.

Peći na 200 stepeni oko 300 minuta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR