Sastojci:
Biskvit:
– 3 jogurta (3×180 g)
– 300 g brašna
– 250 g šećera
– 120 ml ulja
– 25 g kakaa
– 2 kašičice sode bikarbone
– maslac za premazivanje lima
Glazura:
– 150 g maslaca
– 150 g čokolade za kuvanje
– 120 g šećera
– 120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mešajte mikserom dva do tri minuta.
Smesu izlijte u pleh premazan maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Zatim napravite glazuru, piše N1.
Maslac otopite na šporetu, skinite, pa umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mleko, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Kolač poslužite sa šlagom, a možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
Prijatno!