Glas Javnosti

Čokolada koja se ne topi u rukama

Hrana
Autor: Glas javnosti

Belgijske čokolade su već poznate po svom ne prevaziđenom ukusu. Njihov ukus poznat je daleko izvan granica države u kojoj su nastale.

Sada će se belgijske čokolade isticati po još jednom kvalitetu. Naime, belgijski istraživač Frederik Depjepere je tražio način da spase čokoladu od topljenja dok je jedemo.

Cilj muje bio da napravi čokoladu koja će biti podjednako ukusna kao i ranije, ali koja će biti dodatno poboljšana. Savršena čokolada je možda upravo ova koju je Frederik napravio. Ona se ne topi u rukama dok je jedemo, ali ipak nema nikakve razlike u ukusu.

Ova čokolada može da ostane u čvrstom stanju sve do 38 stepeni, dok se druge čokolade tope već na 34 stepena. Iako nema neke velike razlike u temperaturi, ova četiri stepena su od velike pomoći.

Frederik je do ove ideje došao isključivo iz tehničkih razloga. Kada je išao na svetsku izložbu čokolade u Šangaju, gde je i sam trebalo da izlaže svoje čokoladne eksponate, veliki deo te čokolade se po dolasku istopio. Nakon štete koju je doživeo dobio je inspiraciju da napravi patent koji će sprečiti ovakve nezgode, a koje će plasirati u zemljama kao što su Kina i Indija.

Samim tim, prodaja čokolada u područjima kao što su Kina, Indija, ali i Bliski Istok, Latinska Amerika, može se udvostručiti do 2019. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR