Glas Javnosti

BRZINSKI RUČAK: Kroketi sa boranijom i susamom (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kroketi se veoma lako prave, a možete da ih poslužite za ručak, večeru ili da ih ponesete na posao.

Sastojci:

– 250 g zelene boranije


– 4 manja krompira

– 1 kašičica svežeg timijana

– 1 kaščica narendane kore limuna

– semenke susama

– so

– maslinovo ulje

Priprema:

Krompire dobro operite i skuvajte ih u ljusci. Ostavite ih da se prohlade, a zatim ih oljuštite i propasirajte.

Boraniju očistite, operite i kuvajte na pari deset minuta. Zatim ih isecite, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta.

Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu.

Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama (semenke po želji prvo malo popržite u suvom tiganju).


Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, i zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Okrenite ih na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane.

Poslužite ih tople.

Prijatno!



Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR