Sastojci:
Priprema:
U malom loncu otopite maslac, pa dodajte brašno. Pržite brašno na maslacu stalno mešajući, dok zamiriše, ali ne sme da potamni. Polako dodajte riblji temeljac i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Umešajte rendani sir i jedno jaje. Mešajte stalno da se smesa ne bi zalepila za lonac. Posolite i pobiberite. Zatim sklonite lonac s vatre, pa umešajte pavlaku za kuvanje. Pažljivo dodajte i umešajte repove kozica. Testo za krokete stavite na tanjir prekriven folijom. Pustite da se ohladi. Podelite na komadiće veličine kroketa koje ćete pržiti. Svaki komad testa prvo umočite u jaje, pa u prezle, i tako još jedanput. Panirane krokete pustite da odstoje sat vremena. Pecite ih pet minuta u dubokom ulju u zagrejanoj na 180 stepeni. Pržene krokete ocedite na papiru. Poslužite ih sa kriškama limuna.
Glas javnosti / Kurir