Glas Javnosti

Ako ne možete da POSTITE bez omiljene POSLASTICE, imamo rešenje: POSNE PALAČINKE, mekane i sočne

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sve je bliži kraj Božićnog posta, kada će oni koji su ispoštovala sva pravila, sigurno pripremiti neki sočan slatkiš. Da ni u postu ne morate da se odreknete omiljene poslastice potrudile su se iskusne domaćice i doterale do savršenstva recept za posne palačinke.

Ovaj post važi za jedan od blažih, kada je dozvoljena hrana pripremana na ulju, kao i riba u dane vikenda i velikim praznicima.

Sastojci:

300 g brašna
500 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice sode bikarbone
1 šoljica za kafu ulja
prstohvat soli
malo ulja za podmazivanje tiganja
džem

 

Priprema:

U činiju dodati 300 g brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, na kraju dodati kiselu vodu, so i ulje. Sastojke sjediniti mikserom ili ručnom mućkalicom. Za to vreme zagrejati tiganja na jakoj vatri i nauljiti ga. Kutlačom sipati dobijenu smesu iz činije, jedna ravna kutlača manja. Kad palačinka bude pečena sa jedne strane oko pola minuta, okrenuti ga da se ispeče i sa druge strane. Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije. Dobijene palačinke mazati sa džemom i savijati u željeni oblik. U prodavnicama zdrave hrane moguće je kupiti posnu varijanti krema, tako da će ugođaj biti potpun. BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR