Ovaj post važi za jedan od blažih, kada je dozvoljena hrana pripremana na ulju, kao i riba u dane vikenda i velikim praznicima.
Sastojci:
300 g brašna
500 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice sode bikarbone
1 šoljica za kafu ulja
prstohvat soli
malo ulja za podmazivanje tiganja
džem
Priprema:
U činiju dodati 300 g brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, na kraju dodati kiselu vodu, so i ulje. Sastojke sjediniti mikserom ili ručnom mućkalicom. Za to vreme zagrejati tiganja na jakoj vatri i nauljiti ga. Kutlačom sipati dobijenu smesu iz činije, jedna ravna kutlača manja. Kad palačinka bude pečena sa jedne strane oko pola minuta, okrenuti ga da se ispeče i sa druge strane. Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije. Dobijene palačinke mazati sa džemom i savijati u željeni oblik. U prodavnicama zdrave hrane moguće je kupiti posnu varijanti krema, tako da će ugođaj biti potpun. BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?