Glas Javnosti

"BALKAN CHEESE FESTIVAL" U BEOGRADU: Čak 50 različitih izlagača iz celog sveta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, stiže čuveni Šarski sir, koji se jeo još na dvorovima srednjevekovne Srbije

Izložba autohtonih sireva Balkana, "Balkan Cheese Festival", održaće se po 17. put predstojećeg vikenda, 2. i 3. marta u Beogradu. Svoje sireve i delikatese izložiće 50 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Švajcarske.


Posetioci će na izložbi moći da vide i probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača, koji se uobičajeno ne mogu naći u prodavnicama.

Zanimljivosti i jedinstvenosti

Najbolje sireve po kategorijama proglasiće nakon ocenjivanja petočlana komisija sačinjena od akademskih eksperata sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, iz oblasti: Senzorne analize hrane, Tehnologije mleka, Upravljanja bezbednošću i kvalitetom hrane


Sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, stiže čuveni Šarski sir, koji se jeo još na dvorovima srednjevekovne Srbije.

Posebno mesto zauzeće sirevi koje prave monasi iz manastira Sukovo na Staroj Planini.

Nastavnici i učenici Mlekarske škole "Dr Obren Pejić" iz Pirota prikazaće proces parenja Pirotskog kačkavalja.

Na izložbi će u nedelju u 18 časova biti dodeljena priznanja za: najlepši štand, najlepši tanjir sireva, kao i najbolje predstavljanje sireva.


Predsednik Asocijacije Autentičnih Hedonista, dodeliće i Priznanja za inovaciju.

Lokacija održavanja je atrijum tržnog centra BEO Shopping Center, i biće otvoreno za psetioce od 10 do 22 časa, ulaz je besplatan.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR