Glas Javnosti

CECA KO IZ TOPA NA BILJANINU PROZIVKU: Bolje sport nego kokain pored kontejnera

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Biljana Srbljanović prozvala je pevačicu Cecu Ražnatović dok je govorila o položaju žena u našem društvu.

Srbljanović je uporedila očekivanja društva sa viđenjem i tumačenjem Bogorodice u hrišćanskoj veri.

„Mi Presvetu Bogorodicu poštujemo kao majku Boga. NJeno materinstvo, njeno telo koje je nevino rodilo Isusa, mi poštujemo. Zato kada danas vide ženu u šortsu kažu: „Vidi ona ima dete“. Pa šta ima ako ima dete? Ona mora da bude slika Bogorodice, još i da uzleti u nebo“, istakla je Srbljanovićeva tokom gostovanja u „Ona se budi“ i dodala:

"Kad se Bogorodici Isus obrati, kada prvi put treba da napravi čudo na svadbi u Kani... Ona ga pre toga drma i kaže mu: "Nema više vina." On joj, bukvalno ovako kaže: "Šta hoćeš, ženo? Moje vreme još nije došlo." To je taj odnos koji se, kako je rekla, „preslikava u odnosima sinova i majki. Pogotovo u patrijalhalnim sredinama. Mali je baraba, neka muško je. Pobio se, bolje da se pobio, nego da plače kao devojčica.“

"To je model kod nas, isto kao kada vidimo udovicu Ražnatović i njen sin ili sve druge koje imaju poznatu decu kriminalce ili su sa kriminalcima napravile decu. To je taj odnos, mama je tu da ga voli i voli što je takav i on kada uvredi, na majci je to da proguta. Mame guraju sinove da budu grubijani, ali ipak su one keve, pa će do kraja biti zaštićene. Za mamu sve", izjavila je Biljana.

Svetlana Ceca Ražnatović joj je sada odgovorila, navodeći da je bolje da se deca bave sportom, nego da ih "hvataju" kako od dilera kupuju kokain - aludirajući na to da je 2012. godine policija uhapsila dramsku spisateljicu dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone. Protiv nje MUP je podneo krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga, pretila joj je kazna zatvora od tri godine.

"Gospođo Srbljanović, bilo bi divno da se ne bavite pre svega mojom porodicom, a posebno u kontekstu nagađanja, polu laži i laži. Nego da vaši javni nastupi budu vezani za vaš rad, vašu političku karijeru ili ne daj Bože nešto treće. Mogla bih da pomislim šta je razlog i šta vam je toliko pomutilo svest, pa takve stvari i gluposti pričate. Ali bih se tada ja bavila onim što upravo činite vi, nagađanjima, istinama ili lažima. Tako neka svako zaključi šta mu je drago, a molim vas moju porodicu i mene ostavite na miru. I da kada je zdravlje u pitanju, bolje da nam se deca bave sportom nego da ih policija hapsi pored kontejnera dok kupuju drogu od dilera. Pročitala sam cenjena profesorko da ste imali takvo iskustvo i ostala šokirana", rekla je Ceca za Nova.rs kao odgovor Biljani Srbljanović.

BONUS VIDEO: Crnogorska novinarka rešava enigmu gde je Brano Mićunović

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR