Glas Javnosti

ŽENE UZDIŠU ZA NJIM! KRALJ SAPUNICA U ULOZI VELIKOG GETSBIJA: Izazov mi je da IGRAM na SRPSKOM (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Beogradska publika će imati prilike da prvi put na sceni gleda popularnog hrvatskog glumca Janka Popovića Volarića u predstavi "Veliki Getsbi", večeras (19.30 sati) i 30. marta na sceni u Madlenijanumu.

Janko tumači ulogu Toma, koju već dugo igra Miloš Timotijević. Janko priča zašto je prihvatio ponudu rediteljke Ane Radivojević Zdravković da uskoči u predstavu i zameni kolegu.

"Pa nekoliko je presudnih razloga, ali prije svega, jako volim tu knjigu i Tom mi je zanimljiv kao lik. Također, i predstava i ansambl su mi se svidjeli, a privukao me i svojevrsni izazov da radim predstavu na srpskom. Do sada sam snimao na srpskom, ali ovo je ipak nešto zahtjevniji zalogaj i tu sam se htio okušati. A nije odmoglo ni to što smo Miloš i ja dobri prijatelji već dosta godina, pa nam je ovo bila prilika da opet na neki način surađujemo. Kažem, puno toga se poklopilo i jedva čekam da krenemo s izvođenjem predstave" – kaže Volarić.



Jedan od komentara povodom vesti da će zameniti Miloša Timotijevića bio je da je "prirodnije videti Janka u ulozi Getsbija".

"Ne znam točno što bi značilo prirodnije, osim da me taj netko vidi kao pozitivca što je lijepo za čuti. Ali, što se uloga tiče, nakupio sam do sada u karijeri i pozitivaca i negativaca, tako da sam ja baš zadovoljan s ovakvom postavkom stvari. Tom mi je zanimljiv lik za igrati zbog svoje sigurnosti, arogancije i bahatosti kojima zapravo prikriva jednu dublju nesigurnost, jedan drugi "život", koji se otkriva u nekim malim detaljima, a koji je za njega jako važan" - rekao je Volarić



Napominje da je korona omela neke dugotrajnije probe, pa je dobar deo posla odradio gledajući snimak predstave.

"U januaru sam par dana gledao probe obnove predstave, a sada sam se i ja uključio. Ansambl predstave je iznimno uigran i na sceni ali i iza nje i kolege su mi puno pomogle sa samim uskakanjem, te se nadam se da će se to sve videti i na samoj predstavi u subotu" - rekao je Volarić

“Kralj hrvatskih sapunica”, kako su nazivali Janka Popovića Volarića (42), rođen je u Zagrebu, gde je diplomirao glumu na Akademiji dramske umetnosti. Igrao je u četrdesetak predstava u mnogim hrvatskim pozorištima - HNK Varaždin, HNK Šibenik, Teatar ITD, Teatar Exit i Zagrebačko kazalište lutaka, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni.



Snimio je brojne filmove i serije. Kruna njegove karijere je Zlatna arena za glavnu mušku ulogu u filmu „Comic Sans“ 2018. na filmskom festivalu u Puli. A u tom ostvarenju zapaženu ulogu je ostvario i MIloš Timotijević. Janka je naša publika  zapamtila i po domaćim serijama "Tajkun“ i "Jedini izlaz“.

I u seriji "Čudne ljubavi" igrao je pored najeminentnijih srpskih kolega. Priznaje da će pamtiti ovaj projekat po atmosferi.

"Znam da je to jedan od najčešćih odgovora glumaca kada pričaju o projektima, ali ovo je stvarno bilo nešto posebno. Vladala je neka topla i fina atmosfera, ispresjecana ispadima smijeha. Tek sam prije koji dan pogledao epizode i čini mi se da se to nekako i osjeća u samoj seriji. Žao mi je da nismo snimali i više epizoda jer sam uživao raditi sa svim tim glumcima i u takvim uvjetima.


Za Beograd ga, ukazuje Volarić, vezuje dugogodišnja istorija.

"Jako dugo dolazim u Srbiju i privatno i poslovno, sin mi tu studira, imam jako puno prijatelja ovdje i volim ovaj posebno živi grad. Nadam se da nas čeka i lijepa budućnost" - rekao je Volarić.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR