Glas Javnosti

"BILO JEDNOM U SRBIJI": Premijera uz leskovačke ćevape, ajvar, pivo...(FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Beogradska publika ovacijama je pozdravila aktere filma „Bilo jednom u Srbiji“ posle premijernog prikazivanja u Kombank dvorani.

Ono što je ovu premijeru razlikovalo od drugih, jeste to da je gledaoce dočekala dobrodošlica u vidu brda leskovačkih ćevapčića, a tu su bili i ajvar, pivo, vino, rakija, crvena paprika, štof - sve leskovačko.
1 (3) 

Tako su gledaoci, pored filma, uživali i u leskovačkim ćevapčićima. Naravno, povod za ovaj doček na leskovački način je to što film govori o Leskovcu između dva svetska rata i početku tekstilne industrije zahvaljujući kojoj je postao poznat kao Srpski Mančester.

Film sa podnaslovom „Leskovačka bajka u tri čina sa srećan kraj“ autora i producenta Zvonimira Šimuneca, u režiji Petra Ristovskog, prateći paralelno i ljubavne priče dva para, na duhovit način oživljava period koji najavljuje zlatno doba Leskovca. 
2 (3) 

U filmu igraju Viktor Savić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Nemanja Oliverić, Miki Manojlović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović...
4  
U razgovoru sa akterima koji su prošetali na crvenom tepihu, novinari su, između ostalog, mogli saznati da su, dok su snimali u leskovačkom kraju, poseban utisak na njih ostavile prirodne lepote i poznato južnjačko gostoprimstvo.
5 Leskovački štand sa ćevapčićima večeras se seli u Novi Sad, na vojvođansku premijeru. Sledi premijera u Banjaluci 12. marta. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR