Glas Javnosti

ZA DNEVNI BORAVAK KAO "BOMBONICA": Kako da izaberemo idealan stočić za dnevnu sobu?

Život
Autor: Glas javnosti

Stočići za kafu padaju nam na pamet odmah nakon odabira fotelje ili kauča kada razmišljamo o nameštaju za dnevnu sobu. Ovaj komad nameštaja je savršeno mesto za postavljanje pića, časopisa, elektronskih uređaja kao što su daljinski upravljači, izlaganje sitnica ili ukrasa.

Dolaze u mnogim oblicima, veličinama, materijalima i karakteristikama što može da bude "problem" prilikom odabira. Stočić se prema bitnosti u dnevnoj sobi nalazi odmah posle nameštaja za sedenje, pa ga treba birati pažljivo.
Kada kupujete stočić za dnevnu sobu postaćete svesni koliko izbora ima kada je u pitanju materijal. Najučestaliji materijal je drvo, ali ne morate to da birate ukoliko se ne uklapa u ostatak enerijera. Pogledajte svoju sobu i drugi nameštaj da biste utvrdili koji materijal bi izgledao najbolje.

Prozirni akril i staklo mogu da učine da mala soba izgleda otvorenije. Sjaj metala može da postigne istu svrhu. Staklo, akril, metal i kamen takođe izgledaju dobro u modernoj prostoriji. Tamnije drvo, poput mahagonija ili oraha, ili materijali kao što su mermer i metal mogu da budu rešenje za prostoriju koja je tradiconalnije sređena, piše The Spruce.
Stolovi za kafu dostupni su u mnogo različitih oblika. Pravougaoni ili ovalni stočići za kafu odlični su za manje sobe. Kvadratni ili okrugli stolovi za kafu pravi su izbor za veće prostorije, prenosi portal Ekapija.
Veličina vašeg stočića za kafu treba da bude u proporciji sa ostalim nameštajem u prostoriji, posebno nemeštajem za sedenje. Izaberite stočić za kafu koji nije veći od dve trećine ukupne dužine vaše sofe.

Važna stvar koju treba da zapamtite je da ostavite dovoljno prostora oko stočića za kafu za prostor za noge.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR