Glas Javnosti
posta

Legendarna Mira Banjac puni 93. godine

Zabava
Autor: Glas javnosti

Mira Banjac danas slavi 93. rođendan. Legendardna glumica je rođena na današnji dan 1929. godine u Erdeviku.

U karijeri koja traje duže od sedam decenija odigrala je više od 300 uloga i dobila 30 prestižnih nagrada. 


Mira je obeležila istoriju balkanske kinematografije uglavnom igrajući majke, tetke i bake, prenosivši na filmsko platno i televizijski ekran i lepotu i muku životnih uloga većine žena. 

U privatnom životu i odnosu prema ulogama koje je maestralno odigrala oduvek je bila skromna, iako joj impoznatna umetnička zaostavština daje za pravo da bude potpuno drugačija.

Upravo taj vedri duh, optimizam i ljubav prema svetu drže je mladom i danas, kad je zakoračila u novo leto života. Ljubav koju nesebično pruža i ljubav koju dobija svaki put kad krene na pijacu, u grad, na televizijski set.

Tako provodi i današnji rođendan – malo ćaskajući sa prodavcima na pijaci, malo više u društvu sina Branislava i dragih prijatelja. Prethodna dva dana provela je radno, na setu. - Mama je dve noći bila na snimanju – kaže za Ona.rs Branislav Jovanović, sin Mire Banjac.

- Jutros je otišla na pijacu, pa idemo na gala ručak u jedan novosadski restoran. To će biti moj poklon mami za rođendan, uz želje da ga zajedno slavimo i u godinama koje dolaze.

Slavljenica je, kao i uvek skromna i nema mnogo želja.

- Sebi sam poželela samo da budem zdrava, da mogu da radim i da nikada ne mirujem, a ne da me zalivaju kao biljku - kaže Mira Banjac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR