Glas Javnosti

Vakcinacija BSG vakcinom teče po planu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vakcinacija dece BSG (be-se-že) vakcinom protiv tuberkuloze, koja su greškom primila fiziološki rastvor, uspešno je nastavljena na teritoriji Srbije, saopšteno je iz kabineta ministarke zdravlja

„U zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima se obavlja vakcinacija, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinu je primilo 133 dece. U GAK ‘Narodni front’ u Beogradu do sada su vakcinisane 92 bebe i nijedna nije imala nikakvu kontraindikaciju. Do sada je u ovoj ustanovi, u kojoj se obavlja vakcinacije dece sa područja Beograda, zakazano ukupno 430 termina, na koje se nije odazvalo četvoro roditelja“, navedeno je u saopštenju.

Iz ministarstva su istakli da je van teritorije Beograda, vakcinacija obavljena u 44 doma zdravlja u Srbiji, gde je vakcinisana 41 beba, a privremene kontraindikacije pojavile su se kod desetoro mališana.

Do sada je u domovima zdravlja van Beograda zakazano ukupno 19 termina za vakcinaciju na koje se nisu odazvali roditelji dvoje dece.

Kako je obećala ministarka zdravlja Danica Grujičić, javnost će svake nedelje dobijati precizne podatke o toku i rezultatima vakcinacije BSG vakcinom u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, saopšteno je iz kabineta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR