Glas Javnosti

Вучић: Изабран је прави тренутак за продају Комерцијалне банке

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су вредности Комерцијалне банке падале и да је изабран прави тренутак за њену продају и поновио да од те трансакције Србија неће имати никакве штете већ искључиво користи.

"Био је прави тренутак (за продају) и онај ко је процењивао је правилно проценио. Ја бих волео да буде српска банка, али не одлучујем ја о томе него стручни људи, који су то извели на стручан и добар начин. И неће то донети никакво зло, напротив биће све добро", рекао је Вучић.

На питање како коментарише оптужбе опозиције због продаје Комерцијалне банке, Вучић је рекао да "они не знају ништа о томе", већ да само знају "колико Ђилас треба да им стави у џеп".

"И то још долази од људи који су распродали све по Србији... Вредност Комерцијалне банке би падала а критикују ме они који су свом директору дали могућност да има 700.000 евра отпремнине. Тако су добро управљали и Привредном и Агробанком да смо морали од свих грађана да узмено 400 и 500 милиона евра да вратимо дуг", рекао је он.

Вучић је навео да је банкарски систем у Србији стабилан, да је курс чврст, инфлација минимална а да је економија најснажнија "икада у српској историји".

"Важно је да банкарски систем функционише. Имамо државну банку Поштанска штедионица и треба да гледамо да је оснажимо. И никаквих последица неће бити. Сит сам прича да нам треба домаћа банка. Не треба њима домаћа банка него 'комбинација банка'", рекао је он.

Он је подсетио да је Србија морала да плати 250 милиона евра због спорних споразума из 2006. и 2009. године и да је тај новац плаћен након "ужасно тешких разговора са ЕБРД-ом".

"А дотле смо дошли управо због онога што смо имали не баш најбољи менаџмент свих ових година. И држава Србија преко свог представника је лоше управљала и ЕБРД као део свега тога", рекао је он.

Косова главна тема састанака у Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће питање Косова бити "доминантна" тема на његовим предстојећим састанцима у Вашингтону.

Вучић прекосутра путује у Вашингтон где ће се на састанцима говорити и о односима Србија-САД и економској сарадњи која је, како је оценио, "одлична".

"Косово ће свакако бити најважнија тема, која није лака јер имамо другачије виђење", поновио је председник Србије.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR