Glas Javnosti

Putin dao zeleno svetlo: Italijanskoj banci Intezi Sanpaolo odobrio prodaju imovine u Rusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Odluka je donesena na temelju uredbe iz avgusta 2022.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je uredbu kojom se italijanskoj banci Intezi Sanpaolo odobrava prodaja imovine u Rusiji.


To pokazuje dokument objavljen na stranici ruske vlade, prenosi hrportfolio.

Moskva dopušta transakcije koje će dovesti do direktne ili indirektne prodaje 100 posto Intezinih deonica, stoji u uredbi, datiranoj 28. septembra. Odluka je donesena na temelju uredbe iz avgusta 2022. kojom su predsedniku Putinu dodeljena ovlašćenja za izdavanje posebnih izuzeća za određene poslove koji uključuju energetsku i finansijsku imovinu.


Inteza nije bila odmah dostupna za komentar na informacije o izdavanju dozvole.

Italijanska banka pruža usluge korporativnim klijentima u Rusiji, gde je na početku sukoba u Ukrajini imala oko 980 radnika u 28 poslovnica. Nakon izbijanja sukoba zaustavila je novo finansiranje ruskih klijenata i nova ulaganja u rusku imovinu.


Rusija je kontinuirano pooštravala uslove za odlazak stranih kompanija i poslovni čelnici napominju da su se teže snalazili u novim propisima.

Inteza je pokušavala da raskine veze s ruskim poslovanjem od prošle godine, ali potencijalne kupce odvraćaju zapadne sankcije Moskvi, ometajući pokušaje evropskih banaka, uključujući i italijanski UniCredit i austrijski Raiffeisen Bank International, da prodaju imovinu.


Početkom avgusta Inteza je odlučila da zatvori zastupništvo u Moskvi, ali nije bila dobila dozvolu za potpuno povlačenje iz Rusije zbog ograničenja prodaje imovine.

Zeleno svetlo za Intezu moglo bi da otvori put dozvolama i za druge zajmodavce koji još posluju u Rusiji.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR