Glas Javnosti

Poznati nemački proizvođač bele tehnike deli otkaze

Svet
Autor: Glas javnosti

Njihove mašine poznate i u Srbiji

Poznati proizvođač bele tehnike otpušta hiljade radnika! Njihove veš mašine dobro su poznate i u Srbiji. Poznata nemačka kompanija za proizvodnju aparata za domaćinstvo Mile (Miele) moraće da otpusti ukupno 2.000 radnika kako bi svoju osnovnu delatnost u budućnosti ponovo učinila profitabilnom. Kompanija, sa sedištem u Guterslohu u Severnoj Rajni-Vestfaliji, ima ukupno 23.300 zaposlenih.


Rukovodstvo kompanije planira reorganizaciju celokupne proizvodnje. To takođe može dovesti do premeštanja poslova na druge lokacije kompanije. Prema pisanju nemačkih medija, Mile mora da smanji troškove proizvodnje. Smanjenje radnih mesta u tradicionalnom proizvođaču Miele bilo je predvidivo, prenose mediji. Na prelomu godine, Mileovo rukovodstvo je objavilo video poruku svojim radnicima, podstičući radnike da se pripreme za loše vesti.

Za 2024. se kaže da je godina "teških odluka i dubokih promena". Proizvodnja kompanije mora biti reorganizovana, inače bi Mile u celini bio dugoročno ugrožen, nastavlja se u video poruci. Bilo je reči i o mogućim otpuštanjima, prenosi magazin Feniks. Što se tiče situacije u tradicionalnoj kompaniji za proizvodnju kućnih aparata, sindikati su se već plašili da će se stvari pogoršati. IG Metall je upozorio da se veliki deo proizvodnje mašina za pranje veša možda više neće odvijati u Guterslohu u budućnosti.


Kao jedan od nekoliko mogućih scenarija, Mile je planirao da preseli skoro svu svoju proizvodnju u fabriku u Poljskoj. Poljska fabrika već proizvodi veliki broj mašina za pranje veša. U saopštenju kompanije u januaru je takođe navedeno da nijedan proizvodni pogon neće biti zatvoren.


Glas javnost/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR