Glas Javnosti

KRALJEVO: Rešavali testove za vožnju umesto učenika, pa uhapšeni

Vesti
Autor: Glas javnosti

Tri osobe uhapšene su u nastavku akcije borbe protiv korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave saobraćajne policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su M.Ž. (64) odgovorno lice privrednog društva, auto - škole "M&S" Trstenik, S.Ž. (41) zaposlen u ovoj auto-školi i M.M. (39), dok će protiv dvojice zaposlenih u ovoj auto-školi, šezdesetpetogodišnjeg i šezdesetdevetogodišnjeg muškarca, za isto krivično delo biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.


M.Ž. i S.Ž. su sa šezdesetpetogodišnjim i šezdesetdevetogodišnjim muškarcima, kako se sumnja, tokom 2022. i 2023. godine uneli neistinite podatke o prisustvu 13 kandidata na polaganju teorijskog i praktičnog ispita u ovoj auto-školi, iako ovi kandidati prethodno nisu prisustvovali obaveznoj teorijskoj i praktičnoj nastavi.


Takođe, sumnja se da je M.M, u prethodnom dogovoru sa M.Ž, 6. februara ove godine, za vreme polaganja teorijskog vozačkog ispita u ovoj auto – školi, korišćenjem računarske opreme koja je bila povezana sa televizorom u pomoćnoj prostoriji u kojoj se on nalazio, nezakonito pristupio kompjuterima koji su bili povezani na odgovarajuću aplikaciju MUP-a za zaključavanje računara, i rešio testove umesto tri kandidata.

Uhapšeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu u Kraljevu. Ministarstvo unutrašnjih poslova poništilo je vozačke ispite položene na ovaj način, i oduzelo dozvolu za rad ovoj auto – školi

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR