Glas Javnosti

SASLUŠAN OTAC MONSTRUM KOJI JE ĆERKU (8) DRŽAO KAO ROBA: Koristio sam opojne droge i alkohol! ODREĐEN PRITVOR!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Saslušanje Uroša Pašajlića (38) u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, je završeno.

Osumnjičeni U.P. je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.- U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično delo Nasilje u porodici, krivično delo Zlostavljanje i mučenje i krivično delo Protivpravno lišenje slobode - navodi se.

  • Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bekstvo. Isti je dana 28.03.2023. godine pronađen i lišen slobode, te je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P.

Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi.

Podsetimo, Pašajlića je za nasilje u porodici prijavila njegova partnerka koju je, takođe, zatvorenu držao u stanu na Paliluli. Ona je otišla u policijsku stanicu sa vidnim povredama na licu, rekla da je on tukao, ali i da ima saznanja da u stanu na Mirijevi drži zarobljenu osmogodišnju devojčicu.

Policija je posle njene prijave, uz nalog, ušla u stan na Mirijevu i spasila devojčicu koja je pronađena u kadi, "jedva živa".

Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu odredio je danas pritvor od 30 dana Urošu Pašajliću.

HRONOLOGIJA

- Devojčica rođena 2015. godine, u vreme dok su joj se roditelji lečili od zavisnosti

- U Zvečansku odvedena krajem 2015.

- Ocu dodeljeno starateljstvo u maju 2018.

- Centar za socijalni rad prestao da ih obilazi 2020.

- U martu 2023. devojčica spasena iz zatočeništva

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR