Glas Javnosti

KFOR ODBIO ZAHTEV ZA POVRATAK SRPSKIH SNAGA NA KOSOVO I METOHIJU! Vučić: Pozvali se na Rezoluciju 1244

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Kfor je odbio zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju u jutarnjem programu na Pinku.

- Oni su u svom pažljivo sastavljenom pismenu upućenom Vladi Srbije, koji sam i ja dobio, odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom Vojske Srbije na teritoriju Kosovo i Metohiju, pritom se pozivajući na Rezoluciju 1244 - naveo je Vučić. 


- Kfor nam je odgovorio da nema potrebe za povratkom naših snaga na sever KiM, kao što smo i očekivali, iako po rezoluciji SB UN 1244 nemaju pravo da odbiju taj naš zahtev jer se oni za to ne pitaju - rekao je predsednik dodavši da je jasno da im je to neko verovatno jako pažljivo pisao i sastavljao. Dodao je i da je zadatak Kfora da čuvaju Srbe na celoj teritoriji, oni u odgovoru pominju samo Sever.

Dodao je i da je Kfor negativan odgovor uputio od svih dana baš na Badnje veče, uoči velikog praznika, što nema baš nekog smisla a imalo bi smisla da je odgovor bio pozitivan.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od FPN u 08.01.2023 23:54:21 h
     0 
Проф. Игор Јанев је, поред осталог, познат и по томе што заступа тезу да Војно-технички споразум у Куманову може бити раскинут, позивајући се на члан 52. Бечке конвенције о праву уговора (1969), где се уговори сачињени под притиском или претњом рата (као што је био случај са Кумановским споразумом из 1999) могу сматрати ништавним (тј. по чл. 52. „Ништаван је сваки уговор чије је закључење постигнуто претњом или употребом силе, кршењем принципа права који су унети у Повељу УН. ИЗВОР: ВИКИПЕДИЈА