Glas Javnosti

Na suđenju za prvu otmicu "zemunaca" stigao neočekivani zahtev

Hronika
Autor: Glas javnosti

Advokat oštećenog tražio privođenje Ljubiše Buhe

Suđenje za prvu otmicu "zemunaca" 1997. godine kada je kidnapovan Novak Stevanić, a od njegovog oca iz kuće opljačkano 100.000 evra i četiri kilograma zlata, odloženo je danas za 1. februar.

Odlaganje je usledilo jer nije došao jedan od okrivljenih Goran Ristić. Njegov branilac je kazao da ne zna zašto ga nema i da ga je zvao na telefon, ali se ne javlja. Na suđenje nije došao ni svedok Ljubiša Buha Čume, za kojega sud nema informaciju da je primio poziv.

Ali, pojavio se drugi svedok Dejan Milenković Bagzi, kojeg su doveli policajci iz Jedinice za zaštitu, jer je u programu zaštite svedoka protiv "zemunskog klana".


Milisav Čogurić, punomoćnik Novakovog oca Zorana Stevanića, tražio je od sudije Dušana Agatonovića da napravi pauzu od tri sata i izda naredbu policiji da se nađu i privedu Ristić i Buha i onda nastavi suđenje, jer se stalno odlaže i odugovlači. 

Sudija je odgovorio da ne može da izdaje naredbu dan za dan i da posle ima i druge obaveze, pa je suđenje zakazao za 1. februar. Naložio je da se tada privede Goran Ristić preko policijske stanice i da se pozove Ljubiša Buha, uz napomenu da u slučaju neodazivanja sledi i njegovo privođenje.

U ovom procesu sudi se Milanu Radukiću, bivšem policijskom inspektoru, Saši Đajiću nekadašnjem žandarmu, Goranu Ristiću i Nikoli Bajiću, eks-pripadnicima "zemunskog klana". Radukić i Đajić su optuženi da su u Sarajevskoj ulici zaustavili i legitimisali Novaka Stevanića, a onda ga prebacili u "golfa" koji je vozio "zemunac" Ristić i predali ga Dušanu Spasojeviću, vođi "zemunskog klana". Bajić je Novaka, kako je priznao u sudu, čuvao u hangaru na Novom Beogradu. Ostali negiraju izvršenje ovog krivičnog dela.

Novaka su "zemunci" tukli, dok nije rekao gde im se u kući nalazi sef, onda je Spasojević otišao sa još nekoliko pomagača. Izvadili su sef iz poda, jedva ga otvorili i odneli sav novac i nakit.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR