Glas Javnosti

Zapad u panici zbog uspeha ruske vojske

Svet
Autor: Glas javnosti

Saveznici Kijeva su u panici zbog uspeha Rusije na ratištu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika RF pri UN Dmitrij Poljanski.

Apsolutno je očigledno da sada vlada panika na Zapadu zbog uspeha Rusije na bojnom polju i činjenice da Ukrajinci ne žele da se bore, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne daje obećane rezultate, istakao je diplomata.

Diplomata je konstatovao da je tempo napredovanja ruske vojske u Ukrajini uslovljen željom komande da spase živote svojih vojnika, dok je Kijev, kako je rekao, nemilosrdan prema njima.

„Najvažniji zadatak na bojnom polju je da se sačuvaju životi vojnika. Zbog ne napredujemo tako brzo kao što neki očekuju, jer spašavamo ljude, pokušavamo da zaštitimo civile i objekte“, objasnio je Poljanski šta je ključni izazov za Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

On je rekao da zapadne zemlje shvataju kakve mogu biti posledice ukoliko Kijev upotrebi njihovo oružje protiv ciljeva koji se nalaze na teritoriji Rusije.

„I mi, i zapadne zemlje veoma dobro znamo kakve mogu biti posledice upotrebe ili neupotrebe oružja velikog dometa prema određenim ciljevima. Ne mislim da gaje neke iluzije tim povodom“, prokomentarisao je Poljanski apele sa Zapada da se odobri gađanje ciljeva unutar ruske teritorije zapadnim oružjem.

S tim u vezi, rekao je takve političare koji pozivaju na to treba da procene psihijatri.
„Nismo dovoljno kvalifikovani za ovo“, dodao je on.

Kako je naveo, Rusija je fokusirana na postizanje svojih ciljeva u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, pa je stoga „ne ometaju stavovi pojedinih zapadnih lidera koji danas govore jedno, a sutra drugo“.

Ranije je grupa američkih kongresmena, na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, apelovala je na ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju. Zvanično, stav Pentagona po ovom pitanju ostaje nepromenjen – on se protivi upotrebi prebačenog oružja za napade na rusku teritoriju.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR