Glas Javnosti

Zapad okreće Moldaviju protiv Rusije, tvrdi moldavski poslanik

Svet
Autor: Glas javnosti

Nažalost, evropski i američki rukovodioci vlade u Kišinjevu ulažu stalne napore da našu zemlju učine još jednom antiruskom zemljom. Siguran sam da neće uspeti, rekao je Vasilij Bolja opozicioni poslanik u moldavskom parlamentu

Zapad radi na tome da Moldaviju okrene protiv Rusije, baš kao što je to uradio sa Ukrajinom, izjavio je danas opozicioni poslanik u moldavskom parlamentu Vasilij Bolja.

"Vojne vežbe Moldavije sa američkim i rumunskim trupama odvijaju se bez prestanka na njenoj teritoriji. Nažalost, evropski i američki rukovodioci vlade u Kišinjevu ulažu stalne napore da našu zemlju učine još jednom antiruskom zemljom. Siguran sam da neće uspeti", rekao je za TASS poslanik, koji je na čelu parlamentarne frakcije opozicionog političkog bloka Pobeda.


Bolja je ponovio da je neutralni status Moldavije sadržan u ustavu i da status treba ojačati.

"Napori naše vlade da militarizuje Moldaviju izazivaju izvesnu nervozu u našem društvu. Ovu politiku treba odbaciti i rešavati stvarne probleme, pre svega ekonomske, umesto da ih veštački stvaramo da bismo kasnije rekli kako se herojski borimo protiv njih", rekao je Bolja.

Prošle godine u Moldaviji je održano sedam vojnih vežbi, od kojih su neke uključivale zemlje NATO.

To je skoro duplo više nego prethodnih godina, navela je agencija.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR