Glas Javnosti

ZAHAROVA REAGOVALA NA SKANDAL SA "BLUMBERGOM": Spekulacije o "invaziji" Rusije na Ukrajinu više nisu propaganda, TO JE ZLOČIN

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je više puta pratila kako zapadnjaci kvare održavanje Olimpijskih igara o Ukrajini govore da je Zapad spreman na sve, prokomentarisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Rusija je više puta pratila kako zapadnjaci kvare održavanje Olimpijskih igara, a objave američke agencije „Blumberg“ i nemačkog lista „Bild“ o Ukrajini govore da je Zapad spreman na sve, prokomentarisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- "Blumberg" je danas objavio vest o "invaziji Rusije na Ukrajinu" - ta ista američka agencija Blumberg koja je pre dve sedmice objavila lažnu vest o rusko-kineskim dogovorima o invaziji na Ukrajinu. A nemački Bild je (takođe danas) objavio Putinov puč-plan za Ukrajinu. U članku se razotkriva detaljna šema zauzimanja Ukrajine koja je, prema rečima novinara, pala u ruke neimenovane obaveštajne službe. Globalni informativno-politički maraton NATO želja. Mnogo puta smo videli kako zapadnjaci kvare Olimpijske igre. Ali sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve - napisala je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, to se dešava kada se Olimpijske igre ne održavaju u zemljama koje Zapad „odobrava“.

Ona je precizirala da u kampanji zapadnih medija o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu nema logike niti činjenica, te da se radi o informativno-političkom pritisku na Moskvu.

- To je način vođenja borbe u uslovima kada se konkurencija nikako ne može izdržati na legalan način, pa se primenjuje pristup koji je već postao klasičan, pristup informativno-političkog pritiska, kampanje i tako dalje. Sada se to pretvorilo u globalnu kampanju protiv naše zemlje pod parolom navodne agresije koju Rusija priprema protiv Ukrajine. Nema logike, nema činjenica, samo velika količina lažnih vesti, dezinformacija, otvorenog ludila pomnoženog sa, čini mi se, nekakvim besmislicama - izjavila je Zaharova, prenose Novosti.

Kako je dodala, spekulacije o „invaziji“ Rusije na Ukrajinu su „zločin protiv planete i demokratije“.

- Sve kamere (u reportažama sa otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu) fokusirane su na predsednika Rusije, na odeću ukrajinskih sportista – sve je to pomešano u jednu priču i navodi se da će Rusija upravo sada napasti. Tako je formirano. To više nije propaganda. To je strašan zločin protiv naše planete koji se dešava pod okriljem zapadnog mejnstrima - ocenila je portparolka.

Prema njenim rečima, "demokratija je sada na kolosalnom testu“".

BONUS VIDEO: DRAGAN VUJKOVIĆ: RAZBIJEM ŽORŽA STANKOVIĆA, A ON BI NA REVANŠ SEKIROM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR