Glas Javnosti

ERDOGAN POTVRDIO: PUTIN posle PEKINGA putuje u ANKARU! Da li je dogovor sa ZELENSKIM na pomolu?

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan rekao je da je Moskva odgovorila pozitivno na njegov poziv da Vladimir Putin dođe u Tursku nakon posete Kini, javlja Radio-televizija Srbije pozivajući se na Tanjug.

- Odredićemo sada datum a onda ćemo, nadam se, da održimo sastanak na visokom nivou, da okupimo Putina i Volodimira Zelenskog. Postigli smo dogovor sa ukrajinskim predsednikom o tome - naveo je Erdogan, prenosi Si-En-En Turk.

Erdogan je prethodno posetio Ukrajinu gde je, između ostalog, sa Zelenskim razgovarao i o želji Ankare da posreduje u rešavanju pitanja Donbasa, podseća agencija Tas.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da se trenutno ne razgovara o sastanku Putina i Zelenskog u Turskoj.

Prema njegovim rečima, Putin je spreman da se sastane sa svakim, ali mora da postoji saglasnost o čemu će se razgovarati i šta bi takvi razgovori mogli da postignu.

Erdogan je 27. januara u intervjuu za NTV otkrio da je pozvao Putina u Tursku, s predlogom da ugosti obe strane kako bi se pronašao diplomatski put za mir.

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR