Glas Javnosti

Zapadni planovi i prirodni resursi Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropa i Sjedinjene Američke Države pomoću konflikta u Ukrajini žele krah Rusije kako bi preuzele njene prirodne resurse, izjavio je bivši agent CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dialog vorks“.

„Evropa i Sjedinjene Američke Države imaju jedan cilj. Oni žele da zavladaju resursima. Rusija je zemlja broj jedan na svetu po prirodnim resursima. Evropi je potreban gas, nafta i uranijum. Evropa želi nikl, đubriva, azot, aluminijum. Evropa i SAD sve to žele. Jedini način da to dobiju je da se oslobode predsednika Rusije Vladimira Putina“, rekao je on.


Džonson smatra da je upravo to razlog što Zapad pokušava da pozicionira Moskvu kao agresora koji preti Americi i Evropi.

„Oni nastavljaju da o tome govore, međutim, Rusija ne planira da napadne Evropu, jer Evropa nema ništa što je njoj potrebno“, zaključio je bivši agent CIA.

Moskva je više puta naglašavala da ne predstavlja pretnju ni za jednu od zemalja Severnoatlantskog saveza, ali da će pratiti akcije koje su potencijalno opasne za njene interese. Istakla je da je Rusija i dalje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da odustane od militarizacije Evrope. Kako je istakao ranije ruski predsednik Vladimir Putin, Rusija ne želi direktan vojni sukob sa NATO-om.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR