Glas Javnosti

UKRAJINSKI ŠPIJUNI UHAPŠENI U RESTORANU ZBOG KRITIKE PUTINA: Odao ih konobar, objavljen snimak privođenja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Objavljen je šokantan snimak privođenja jednog ruskog para koji je špijunirao za Ukrajinu, jer su govorili protiv rata u Ukrajini i ruskog predsednika Vladimira Putina, dok su boravili na porodičnoj večeri u restoranu.

Naime, naoružani oficiri nacionalne garde uleteli su u restoran i uhapsili Olesiju Ovčinikovu (42), kao i njenog supruga Alekseja Ovčinikova (40).

Kako se navodi, privatni razgovor ovog para načuo je i prijavio policiji član osoblja u restoranu „Na ogrev“ u Krasnodaru.

Kada su im policajci stavili lisice na ruke, Ovčinikova je na sav glas iskazala svoju punu podršku Ukrajini i zbog toga joj preti i do pet godina zatvora prema zakonima koji zabranjuju kritiku rata u Ukrajini.

"ći ću do kraja. Zdravo za Ukrajinu! Ne, neću da ćutim, neću da ćutim. Slava Ukrajini! Slava herojima! Slava Zelenskom“, uzviknula je Ruskinja mladom policajcu dok je snimao kamerom ovu scenu kao dokaz protiv nje

"Uzmi film, tvoja mama će biti ponosna na tebe, ti si tako dobar. Ti si superheroj… Šta drugo da kažem? Znam da te je sramota što nas zbog ovoga privodiš, znam koliko te je sramota“, rekla je žena policajcu neustrašivo, dok je ustajala s poda sa lisicama na rukama.

Par Ovčinikov, koji ima dve maloletne ćerke, odveden je u policijsku stanicu nakon hapšenja u restoranu.

Sud je njenog supruga narednog dana pritvorio na 15 dana, izjavio je advokat para Aleksej Avanesjan.

Olesiju su kaznili sa 1.000 rubalja, ali li će se suočiti s budućom akcijom nakon što je policija sastavila protokol protiv nje zbog navodne diskreditacije ruske vojske svojim komentarima podrške Ukrajini.

Glas javnosti/Daily Mail

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR