Glas Javnosti

UKRAJINA ZA DAN POTROŠI MUNICIJE KOLIKO NEMAČKA PROIZVEDE ZA POLA GODINE! Nemački diplomata: Naše zalihe će se istrošiti

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Bivši predsednik Minhenske konferencije za bezbednost, nemački diplomata Volfgang Išinger, izjavio je da Ukrajina za dan troši onoliko municije, koliko Nemačka proizvede za pola godine.

„Ukrajina je primorana da dnevno troši onoliko municije koliko mi proizvedemo za pola godine. Naše zalihe će se istrošiti u doglednoj budućnosti“, rekao je Išinger u intervjuu za list „Velt am zontag“.

Prema njegovim rečima, vojna ekonomija će značiti da će Nemačka, usklađujući se s partnerima iz NATO-a i Evrope, „ispoljiti inicijativu i pozvati evropske odbrambenek ompanije da proizvode više oružja i municije zbog rata“.


„Nije reč samo o isporukama tenkova, nego i artiljerije, municije, raketa, sistema protivvazduhoplovne odbrane, bespilotnih letelica“, rekao je Išinger.

Govoreći o mogućnosti pregovora s Rusijom, Išinger je naveo da „u ovom trenutku pregovori s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom malo toga mogu da daju“.

„Ipak, oni neće biti pogrešni. U diplomatiji se često događa da se tokom nekoliko nedelja i meseci vode razgovori koji ne vode ničemu, ali su oni ipak neophodni“, rekao je diplomata i dodao da su „neophodni stalni kanali komunikacije, posebno radi sprečavanja nesporazuma“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR