Glas Javnosti

SOLEDAR JE PRIKLJEŠTEN I RASKOMADAN, EVO KO JE PREDVODIO JURIŠ: Prigožin predstavio komandanta! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Ruski biznismen i osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin je na društvenoj mreži VKontakte prokomentarisao taktiku zauzimanja Soledara i prikazao vojnika koji je predvodio juriš.

"Ovaj čovek ovde je bio komandant u Soledaru i zauzeo ga je za dve nedelje. Soledar je priklješten i nakon toga podeljen na delove. Neprijateljske jedinice su pritegnute, oni koji su odbijali da se predaju su eliminisani. Sva tela ukrajinskih vojnika biće poslata u domovinu", rekao je Prigožin.



Video snimak na kome osnivač grupe "Vagner" pojašnjava taktiku zauzimanja Soledara objavljen je na stranici njegove kompanije "Konkord".

Ofanzivne akcije koje su se završile porazom ukrajinskih snaga i zauzimanjem Soledara izvršile su različite grupe ruske vojske prema jedinstvenom planu, koji je predvideo rešavanje paketa borbenih zadataka.

Borbeni zadaci su uključivali blokadu grada sa severa i juga, izolaciju borbenog područja i sprečavanje neprijatelja da prebaci rezerve iz susednih regiona u grad, kao i sprečavanje izlaska Oružanih snaga Ukrajine iz Soledara.

Ministarstvo odbrane je takođe objasnilo da je dejstvima jurišnih aviona grupe "Vagner" uspešno izvršen napad na gradske blokove Soledara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR