Glas Javnosti

UKRAJINA PRAVILA ORUŽJE PO NATO STANDARDIMA? U Izjumskoj fabrici pronađeni uređaji i projekti, kao i zapadno naoružanje

Svet
Autor: Glas javnosti

Oružane snage Rusije u fabrici za izradu instrumenata u Izjumu pronašle su dokaze o bliskoj saradnji Ukrajine i NATO-a na vojnim proizvodima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojni resor je objavio snimke iz pogona, koji su zauzeli pripadnici izviđačkog bataljona Zapadnog vojnog okruga.



Kako je saopšteno iz resora, u fabrici su pronađeni „dokazi o bližoj saradnji sa zemljama NATO-a u organizovanju proizvodnje vojnih proizvoda”.

-Preduzeće vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine – Izjumski instrumentarski kombinat – proizvodilo je optičke uređaje za oklopna vozila (oklopni transporteri BTR-4E) ukrajinske proizvodnje, koji su razvijeni po standardima NATO-a, saopštilo je ministarstvo.

Takođe na teritoriji fabrike, pojašnjavaju u odeljenju, „pronađena je dokumentacija, crteži i časopisi, koji odražavaju učešće zemalja NATO-a u zajedničkim projektima u razvoju jedinica i delova u projektovanju novih vrsta naoružanja i vojne opreme za Oružane snage Ukrajine“.

Vazdušno-desantne snage i militanti nacitičkih bataljona Ukrajine pretvorili su teritoriju fabrike u utvrđeni pojas i tamo držali odbranu. Kako su precizirali u Ministarstvu odbrane, neprijatelja sa ovih utvrđenja izbacile su ruske jedinice pre nekoliko dana.



Na teritoriji preduzeća pronađeni su uzorci naoružanja zapadne proizvodnje koje su formacije kijevskog režima ostavile tokom povlačenja: prenosivi protivvazdušni raketni sistemi Stinger (MANPADS), različiti protivtenkovski sistemi, kao i ukrajinsko oružje i municija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR